Вибори найкращого президента України в історії

Уявіть, що лідером держави 2019 року може стати видатна історична персона минулого. Оберіть, хто саме. Голосування через Фейсбук, одна людина — один голос.

Голосування завершено.

Переміг Іван Мазепа

 

Володимир Рюрикович

«Великій державі — великого президента!»

Іван Мазепа

«Від Полтави — до Європи!»

Василь Вишиваний

«Монархія — це любов»

Нестор Махно

«Воля або смерть!»

Голда Меїр

«Війна народжує мир»

Леонід Брежнєв

«Мир. Труд. ГОСТ.»

Володимир Рюрикович

Біографія

Народився близько 960 року в селі Будятин у родині князя. Виховувався дядьком — бойовим офіцером Добринею. Успішно оволодів фахом правителя у Новгородському регіоні Русі. Після смерті батька переміг в конкурентній боротьбі за престол.

Змолоду розумів важливість питання віри для державотворення. На новій посаді спробував реформувати язичницький культ, але вчасно усвідомив безперспективність і звернувся до Візантії за передовим досвідом в галузі релігійних інновацій. Сприяв створенню єдиної Київської митрополії Константинопольського патріархату.

Вів успішну боротьбу з ворогами Русі та значно розширив межі держави. Ефективно викорінював сепаратистів на північно-східних землях Залісся. Карбував перші руські монети. Розвивав соціальну сферу: щонеділі безкоштовно годував киян.

Програма

  • Перетворю Україну-Русь на президентську республіку!
  • Поверну Крим та Донбас, і живі там позаздрять мертвим. На правах автономії приєднаю історичні землі Залісся і Білої Русі!
  • Оголошу православ’я державною релігією. Президент має затверджувати єпископів. Очолю перемовини з Константинополем щодо надання Українській церкві статусу патріархату!
  • Стабільна гривня — золота і срібна!
  • Легалізація відкупу від кримінальної відповідальності — менше людей по тюрмах!

Іван Мазепа

Біографія

Народився 1639 року в родині київського шляхтича. Навчався в Києво-Могилянському колегіумі. В молоді роки служив у польського короля Яна II Казимира. Отримав грант на освіту в Європі, після чого вирішив створювати Європу в Україні.

1669 року перейшов на службу до правобережного гетьмана Петра Дорошенка, васала Османської імперії. Під час виконання ризикованого завдання був захоплений запорожцями Івана Сірка. Прийнятий на службу до лівобережного гетьмана Івана Самойловича. 1687 року перейняв у того булаву.

Дбав про розвиток мистецтва, будував храми, фактично започаткував українське бароко. Не забував про освітні справи, підтримував Києво-Могилянський колегіум. Скористався обставинами московсько-шведської війни та об’єднав Україну під своєю булавою.

Програма

  • Перегляну невигідні міжнародні угоди!
  • Геть від Москви, вперед до Стокгольму. України має вступити до ЄС і НАТО. Наша мета — європейські військові бази на українських землях!
  • Україні потрібна каста професійних воїнів з гідним доходом та забезпеченням!
  • Селянам — право вільного вибору місця проживання. Громадські роботи — не більше двох днів на тиждень!
  • Ремонт і будівництво храмів та монастирів. Формування системи церковних навчальних закладів. Жодного оподаткування для української церкви!

Василь Вишиваний

Біографія

Вільгельм Франц фон Габсбург-Лотаринзький народився 1895 року в простій аристократичній родині, що не мала права на трон Австро-Угорщини. У військовій академії відчув нестримний потяг до українськості і почав вчити мову. Прочитав українською «Малу Історію України» Грушевського. Мандрував Карпатами. 1915 року служив в уланському полку, де від солдат-українців отримав вишиванку й почесне ім’я Василь Вишиваний.

У часи Першої світової працював над створенням єдиної України від Сяну до Дону в рамках федеративної Габсбурзької монархії. В разі успіху цього євроінтеграційного проекту мав посісти регентський трон в Києві. Навесні 1918 року став командиром Українських Січових Стрільців.

Написав збірку української лірики «Минають дні». На еміграції в Парижі популяризував Україну в середовищі ЛГБТ-активістів.

Програма

  • Гарантую курс на центрально-європейську інтеграцію України. Встановимо тісні політичні та економічні зв’язки з Австрією, Угорщиною, Німеччиною!
  • Зблизимо Православну церкву України з Українською греко-католицькою церквою заради подальшого об’єднання у сопричасті з Римським Престолом.
  • Повернемо окуповані території масонською дипломатією.
  • Поборемо ґендерну нерівність і гомофобію. Деталі — згодом.
  • Побудуємо модерну енергоефективну високотехнологічну економіку. Перетворимо Україну на ліберальний IT-Райх!

Нестор Махно

Біографія

Народився 1888 року в бідній родині у селі Гуляйполе на Запорожжі. Закінчив двокласне училище. Малим працював у сільському господарстві. 1906 року приєднався до анархістів, які експропріювали майно багатіїв. Був покараний царатом за турботу про статок народу: майже десять років провів у тюрмах. Там займався самоосвітою.

1917 року повернувся додому, де розпочав правозахисну діяльність. Роздавав селянам землі поміщиків, змусив буржуїв підняти зарплату робітникам. Для охорони рідного краю сформував «Чорну гвардію», що згодом стала Революційною повстанською армією України.

Воював проти німців, режиму Скоропадського, російських шовіністів Денікіна. За лояльність до німецьких загарбників також не милував владу УНР. Сподіваючись на революційну солідарність, намагався співробітничати з більшовиками, але щоразу це завершувалося розривом. На еміграції займався літертурною працею.

Програма

  • Україні — позаблоковий статус!
  • Сформуємо армію на основі швейцарської моделі. Дамо зброю кожному громадянину!
  • Один раз брали Перекоп, візьмемо й вдруге. Підтримаємо революційні рухи в самій Росії. Курс на розпад останньої імперії!
  • Промисловість і земля — народу. Побудуємо модель колективного керування національним майном!
  • Лібералізація Кримінального кодексу. Перевиховання правопорушників через штрафи і трудову терапію. Професійним злочинцям за відмову стати на шлях виправлення — смертна кара.
  • Остаточно відділимо церкву від держави. Оподаткування церков — негайно!

Голда Меїр

Біографія

Народилася в Києві 1898 року. Через погроми, інспіровані російськими шовіністами, родина переїхала до США. Навчалася в педагогічному коледжі. 1921 року перебралася до Палестини, працювала в кібуці. Під час Другої світової війни завербувала до британських військ понад 30 тисяч сіоністів.

14 травня 1948 року стала одним з 24 підписантів Декларації незалежності Ізраїлю. Була міністеркою праці й соцполітики, згодом — закордонних справ. 1969 року стала прем’єркою.

Керувала Ізраїлем під час двох війн з Єгиптом: На виснаження (1967–1970) та Судного дня (1973). Потужний супротивник, озброєний радянською технікою, був розбитий. За часів Меїр велика увага приділялася таємній розробці ядерної зброї. Проект був успішним.

Програма

  • Негайна денонсація Будапештського меморандуму. Підтримую відновлення Україною статусу ядерної держави!
  • Чужого нам не треба — свого не віддамо. Використовуючи передовий ізраїльський досвід, повернемо Україні окуповані землі Криму, Донбасу й Кубані. Знайдемо і доставимо військових злочинців для суду в Україну.
  • Дерадянізація управління. Масово залучу до чиновницьких і військових посад фахівців з української діаспори.
  • Тотальна деолігархізація. Націоналізація великих підприємств, що перебувають у власності людей, здатних впливати на громадську думку через кишенькові ЗМІ.
  • Землю — землеробським громадам! Заборонимо продаж землі через Конституцію.

Леонід Брежнєв

Біографія

Народився 1906 року в селі Кам’янське (тепер — Дніпропетровська область). Навчався в гімназії та меліоративному технікумі. Брав участь у створенні колгоспів, але виключно на території Росії. На початку 1930-х повернувся до України. Працював слюсарем, закінчив металургійний інститут. Відслужив у танкових військах. В часи Другої світової боровся з нацистами як військово-політичний працівник.

Після війни отримав величезний управлінський досвід на високих партійних посадах в індустріалізованих областях УРСР. Керував комуністичними партіями Молдавії та Казахстану. Брав участь в арешті сталінського ката Лаврентія Берії. З 1964 року — Перший секретар ЦК КПРС.

Очоливши державу, розпочав політику «розрядки», виступав за можливість співіснування капіталістичної і комуністичної систем. Повернув радянським людям другий вихідний, який забрав Сталін. Забезпечив мир, стабільність, добробут. Кавалер 21 ордена СРСР і 42 іноземних орденів.

Програма

  • Мирне повернення до складу держави окремих районів Донецької і Луганської областей на умовах поміркованої автономії.
  • Розрядка в стосунках з Росією. Налагодження нових прагматичних конструктивних взаємин з Російською Федерацією для покращення економічної ситуації в країні.
  • Активне залучення китайських, північнокорейських і кубинських інвестицій в українську економіку.
  • Націоналізація найбільших підприємств. Модернізація промисловості за рахунок олігархів, які десятиліттями наживалися на національних багатствах, вкладаючи мінімум ресурсів.
  • Гарантія безкоштовної медичної допомоги всім громадянам України.
  • Державна монополія на торгівлю алкогольними виробами.

Поділися історією

Facebook Telegram Twitter